Sabrina Petrini – Jag vill, Jag kan, Jag är

Foto: Jose D. Rodriguez, Text: Wordsofempa,

sabrina petrini picture

 

Sabrina Petrini följer sin dröm – I will, I can, I am.

Sabrina Petrini drömde som barn att bli lika stor som Michael Jackson och Britney Spears. Som tusentals andra tjejer förvandlades hon till en mini Britney, som sjöng hitlåtar oavbrutet och dansade. En dröm som senare blev till verklighet. Helsingborg till musikens värld.

Idag bor och arbetar Sabrina i Los Angeles och är aktuell med sitt nya album med titeln” I will, I can, I am.”

Det får mig att le, precis som jag kommer ihåg henne. En ung liten dam som korrigerade vuxna och gav svar på tal genom att hon svarade dem ” Jag heter faktiskt Sabrina Petrini.”

Titeln ”I will, I can, I am” avspeglar hennes fokus och inre drivkraft. Ett självförtroende med bestämdhet mot slutmålet.

Sabrinas viktiga egenskap  

Under vägen till framgången har Sabrina visat en framträdande egenskap som hon själv uppskattar. ”Att jag är säker på vem jag är och har aldrig riktigt brytt mig om vad andra tycker om mig. Lära sig vara stolt över vad man gör även om ingen håller med.”

Musiken faller naturligt för henne och det är inget mekaniskt arbete. ”Jag vill framföra ett personligt budskap i min musik med mycket känslor som blandas in .” Sabrina uppskattar sitt arbete, ”jag blir aldrig färdigutbildad, hela tiden lär jag mig något nytt och utvecklas. Nackdelen kan vara att som låtskrivare vet jag aldrig hur folk kommer att reagera.”

Musik en hjälp för henne och andra

”Genom min musik kan jag kommunicera med många olika människor, från andra kulturer och med mina texter kan jag hjälpa ungdomar.” Sabrina ger uppmuntrande ord till barn och ungdomar, ”hitta något ni själva älskar och bli bäst på det.” Sabrina fortsätter: ”Folk som skrattar åt dig är folk som är osäkra på sig själva.” Det har hon själv  fått erfara när hon var ung.

Sabrina själv blir uppmuntrad till att fortsätta skapa musik när hon får responsen av sina lyssnare genom att kunna hjälpa dem att må bättre via hennes texter. Något igenkännande för henne själv. ”Det som hjälpte mig när det var tufft i livet och gav mig glädje var musiken. Jag skrev av mig mina känslor när jag var barn. Vilket jag fortsätter med även idag och när jag skapar till min musik.”

Google hjälpte Sabrina till Los Angeles

Vägen till Los Angeles var en slump säger Sabrina: ”Jag bodde och gick i skola i London, sista månaden kände jag att jag ville byta miljö och överlät det till Google för att avgöra vad som skulle hända. ”Tänkte att den första skolan som kom upp skulle jag ta ifall den erbjöd vad jag var ute efter.” Det var Musicians Institute i Hollywood som Sabrina hamnade på.

Vi får en glamorös uppfattning om artistlivet och livstilen i Los Angeles, men Sabrina svarar med att ”det är inte det verkliga livet. Här råder en konstant filminspelning med en falsk image. Något som har skapats och övriga världen tror på det. Allt ser bra ut på bilder. Staden LA gör ett bra jobb för att låta oss tro att detta är det riktiga livet.”

Sedan fortsätter Sabrina att tillföra vad som är viktigast för henne: ”Min lycka är att vakna upp och känna att alla pusselbitar sitter ihop, musik, privatliv, familj och hälsa.

Positiva misstag längs vägen

”Det är lätt att tappa bort sig som person i LA. Ska man klara sig här tror jag man måste vara stark när man flyttar hit. Jag har klart snubblat någon gång för det är mänskligt. Men man lär sig av sina misstag. Jag är inte rädd för att vara mig själv. Hade jag gjort saker annorlunda under mitt liv hade jag aldrig varit den jag är idag.”

Hennes drivkraft och hennes starka personlighet motiverade henne att lämna sin mini Britney i Sverige och människorna där som delvis inte trodde på henne. Hon korsade Atlanten med drömmen och följde i Britney Spears och Michael Jacksons fotspår, sjungandes ”I will, I can, I am”.

 

Musik: Pop

Författare: wordsofempa

Skriver texter. På svenska, danska och engelska.

En tanke på “Sabrina Petrini – Jag vill, Jag kan, Jag är”

Lämna en kommentar