Upplev Hornbæk med stil

 

IMG_20160427_225554
Hornbæks charm.

Hornbæk är en dansk sommarstad där exklusivitet blandas med charm och gemytlighet, som hittas belägen på toppen av Sjælland, 13 km norr om Helsingør.
Det är en gammal fiskehamn med en underbar badstrand, som kallas för ”Danmarks bästa”. Befolkningen är några tusen. Men om våren och sommaren förvandlas stan. Med ett magnetisk kraftfält, dras både danskar och tusentals turister hit. En del besökare är ifrån Sverige, Norge, England, Tyskland och USA. Tack vare turisterna är butikernas försäljning störst från april till september.

Hornbæk är mer än Ilse Jacobsen

En butik som öppnar sin famn för sina kunder är Lind Living som ligger centralt vid Hornbæks huvudgata.
– Välkommen till Hornbæk! Kom ihåg att besöka alla butiker, medan du är här. Alla har vi något speciellt att erbjuda på, säger Lulle Slowik Aare Hansen, ägare till Hornbæks livstilsbutik, som vill leverera mode med stil och hem med själ.
Lulle fortsätter och berättar om sitt Hornbæk. ”Det är en stad med massor att erbjuda, små och speciella affärer med huvudsakligen danska märken”.

Ett av det stora namnen är den danska designen Ilse Jacobsen, som har både klädaffär, en blombutik och ett Spa – kurbad här. Men att Ilse Jacobsen är i Hornbæk är ingen nackdel för övriga butiker. Som ägaren till Lind Living säger:   ”Vi har våra egna stilar och utbud”.

Lind Living har legat i Hornbæk i ca 4 år. Lulle övertog butiken i augusti 2015 och ville föra butiken vidare i samma anda som förra ägaren. Hon vänder sig till manliga och kvinnliga kunder. Kunderna som handlar i butiken är en variation på åldrarna.

 

Screenshot_2016-04-27-23-22-47-1 (3)
Lätt att hitta kläder i Hornbæk.

 

Sommarfynda bland märken

I Hornbæk följer affärerna med varandra i sin rea. Det börjas i mitten av juli för att få plats till kommande höst- och vinterkläder. Enstaka affärer sätter ner priset tidigare för att få sålt ut i sitt sortiment.

I butiken Lind Living kan vi fynda bland danska märken och utländska märken. Butiken vänder sig till herrar med kläder från Shine Original och Lindbergh. Damkläderna får mer utrymme i butiken och kommer från Sofie Schnoor, Plus Fine, Copenhagen Luxe, Desires och Stylebutler.

Även lite interiör hittar vi ifrån Snowdrops Copenhagen, doftpinnar ifrån Copenhagen Candle och även parfymen Zarko Molecule. Vill man ha smycken eller accessoarer finns även det att köpa. Här finns märken som Starsbyp, Plisse Copenhagen eller Amust.
Att handla och fynda i Lind Living är endast en av det få upplevelser av den mängd variation som Hornbæk erbjuder.

 

Lind Living tipsar oss att komma till Hornbæk:

  • Upplev Ilse Jacobsens Kurbad, Detox Saunagus, 16 maj.
  • Beachvolley Tour, 23-24 juli.
  • Den berömda hamnfesten, 29-31 juli.
  • Scandinavian Beach Polo World Cup, 4 – 6 augusti 2016.

Mer tips för spännande och trevliga arrangemang finns på citybook.dk.

Bild: Wordsofempa & Lind Living, Text: Wordsofempa

Annonser

Författare: wordsofempa

Skriver texter. På svenska, danska och engelska.

2 reaktioner till “Upplev Hornbæk med stil”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s