Dalvang Bed & Breakfast

Er en af mine danske skatte. Motorvejen syd på gennem Danmark til Lolland er meget tungt trafikeret, oftest af biler med den endelige destination i Tyskland. Denne vej anses måske lidt kedelig og kan godt skabe tunnel syn for bilister. Undervejs kan man let misse mange skatte.  En af skattene jeg har fundet er Dalvang Bed & Breakfast, som er beliggende 160 km fra København ude på vestkysten af Lolland, i nærheden af øens største by Nakskov.

20141005_123312

Kirsten og Jørgen er det par som driver virksomheden Dalvang Bed & Breakfast. En renoveret ejendom på landet omgivet af marker og sukkerroe afgrøder. Danmark er en stor producent af sukker.

Dalvang blev år 2004 et stort Bed and Breakfast. Det består af flere værelser med 32 senge til leje. Med to dejlige festsale, hvor gæster selv kan arrangere tilberedning af mad eller for de lidt mere bekvemme købe en færdig festpakke. Dette sted har alt til en vellykket fest, med en mulighed for overnatning til gæsterne.

Langs vejen er der et par huse og i horisonten skimtes flere vindmøller og byen Nakskov. Der er for det meste stille under hverdage når ingen store begivenheder bliver afholdt, men oftest i weekenden er der ændret lydniveau.

20140709_173717 (2)

Dalvang har en stor grøn have, der indbyder til en lang række aktiviteter. Det kan være bryllupper, grillfest eller en mere stille tilværelse, der kan nydes på pladser som er udstationeret rundt i haven. Til glæde for børn er der gynger og haven er stor nok til at kunne lege gemmeleg.

20140709_173806 (3)

Gennem årene har jeg sovet i alle værelser, på stue etagen og øverste etage, det har været i en bryllups suite eller dobbeltværelser med forskellige farvetemaer. Værelserne er designet med en personlig og familiær karakter af værtinden Kirsten.

20140708_173942 (2)

Der er også mulighed for at kunne købe en mægtig morgenmad med et stort udvalg for enhver smag. Om aftenen, kan en hjemmelavet middag efter ønske serveres.

At opholde sig på Dalvang er et godt udgangspunkt for at gøre forskellige ekspeditioner rundt på Lolland. Som til eksempel et besøg i Knuthenborg Safari Park, shopping i Nakskov eller ved en varm sommer dag et besøg til den smukke strand. Hvis du ønsker er også Rødbyhavn beliggende 30 km væk herfra, der er et besøg i badelandet Lalandia eller  en tur til Tyskland en mulighed.

Dette er en af mine regelmæssige skatte jeg kan besøge hele året.

Tekst & fotos: Wordsofempa

Annonser

Författare: wordsofempa

Skriver texter. På svenska, danska och engelska.

One thought on “Dalvang Bed & Breakfast”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s